Ziua Mondiala a Sanatatii e sarbatorita in fiecare an pe data de 7 aprilie si marcheaza intemeierea Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in anul 1948.
In fiecare an, Ziua Mondiala a Sanatatii aduce in atentia oamenilor cate o tema diferita, pentru a ridica gradul de constientizare al acestora in legatura cu actiunile care duc la o stare de sanatate mai buna.
Tema din 2015 este: Siguranta Alimentara
Alimentele nesigure cauzeaza anual moartea a aproximativ 2 milioane de persoane, inclusiv copii, arata un comunicat al Directiei de Sanatate Publica. Bacteriile, virusurile, parazitii si ouale lor, substantele chimice din alimente pot provoca mai mult de 200 de boli diferite, iar pe zi ce trece amenintarea la siguranta alimentara creste tot mai mult.
Responsabilitatea pentru siguranta alimentara le revine atat furnizorilor, dar si consumatorilor, care trebuie sa fie atenti la ce pun in cos, cum pastreaza alimentele si cum le prepara.
Ce poti face pentru a creste siguranta alimentara?
- Acorda importanta maxima igienizarii alimentelor inainte de consum
- Ai grija la prelucrarea alimentelor crude, separa-le intotdeauna de alimentele preparate
- Pastreaza alimentele la temperaturile corespunzatoare
- Cumpara alimente din surse sigure
- Citeste eticheta si termenul de valabilitate inainte de a cumpara un produs
Starea ta de sanatate este reflexia alegerilor alimentare pe care le faci si a stilului de viata pe care il ai.