Cum arata 2000 de calorii?


 

cum-arata-2000-calorii

 

Numarul zilnic de calorii necesare este diferit pentru fiecare persoana in parte, in functie de varsta, stil de viata, inaltime, greutate si alte caracteristici.

Standardele sugerate de nutritionisti sunt de 2000- 2500 de calorii pentru femei si 2500 – 3000 de calorii pentru barbati, in functie de activitatea prestata in fiecare zi.

 

Cum arata 2000 de calorii?

1 pizza, 5 portii de paste, 6 avocado sau 15 banane. Cam asa ar arata in farfurie 2000 de calorii.

 

Intr-o dieta echilibrata, 2000 de calorii se acumuleaza din mai multe mese, pe parcursul intregii zile, iar numarul caloriilor bune (din fructe, legume, nuci, carne slaba) il depaseste pe cel al caloriilor rele (din alimente procesate, zahar, fast food, sucuri etc.).

 

Insa ce te faci in momentele in care chiar ai chef de o pizza si de o prajitura? La o singura masa acumulezi toate caloriile necesare pentru intreaga zi, plus ca acestea sunt calorii rele.

 

Daca acest lucru se intampla rar, efectele micilor scapari nu sunt atat de grave, mai ales daca ai un stil de viata activ. Este important ca pe langa atentia acordata alimentatiei sa acorzi importanta si miscarii. Sportul este aliatul tau pentru arderea caloriilor si mentinerea sanatatii, in general.

 

Alege activitati distractive in aer liber ca pedalatul, alergatul, mersul pe role si bucura-te de beneficii.

 

Afla >>aici<< cate calorii arzi in functie de activitate si documenteaza-te >>aici<< despre alegerile alimentare sanatoase.

Leave a Reply