Cand descoperim ceva bun, ne face placere sa-ti spunem si tie. Ai gustat vreodata ciocolata raw vegana? Vezi reteta mai jos!
Iata de ce o sa-ti placa:
- se prepara foarte rapid si nu-ti trebuie abilitati de bucatar sa o realizezi. De exemplu, noi nu prea ne laudam cu skill-urile in bucatarie si totusi…!
- are o textura cremoasa
- are un gust mi-nu-nat!
Daca acorzi importanta alimentatiei sanatoase, vei aprecia cat de “nevinovat” este acest dulce:
- pudra de roscove (carob) este un bun inlocuitor pentru cacao. Pentru ca nu contine cafeina, se poate folosi in dulciurile pentru copii sau pentru persoanele hipertensive. Este o sursa bogata de calciu, vitamine si minerale.
- datorita gustului dulceag al pudrei de roscove, adaugi foarte putin indulcitor (miere, sirop agave etc.) sau chiar deloc.
- untul de cocos, superalimentul momentului, este o sursa de grasimi bune, reduce riscul bolilor cardiovasculare si contribuie la mentinerea greutatii dorite.
Destul cu vorbaria, acum reteta:
- aproximativ 100 ml unt de cocos topit
- aproximativ 150 g pudra de roscove, noi am pus si 50 g cacao in plus
- o lingura – doua de miere, dupa gust
- nuci si migdale pisate, dupa preferinte
- aproximativ 200 ml de apa calduta
Intr-un bol amesteci bine primele 2 ingrediente, adaugi nr. 3 + 4, apoi adaugi treptat apa calduta (amestecand) pana obtii o consistenta cremoasa. Pui amestecul intr-un recipient plat, lasi la frigider cel putin o ora si…VOILA! Ciocolata raw!