Ciocolata raw


Cand descoperim ceva bun, ne face placere sa-ti spunem si tie. Ai gustat vreodata ciocolata raw vegana? Vezi reteta mai jos!

 

ciocolata-raw-vegana

Iata de ce o sa-ti placa:

  1. se prepara foarte rapid si nu-ti trebuie abilitati de bucatar sa o realizezi. De exemplu, noi nu prea ne laudam cu skill-urile in bucatarie si totusi…! :)
  2. are o textura cremoasa
  3. are un gust mi-nu-nat!

 

Daca acorzi importanta alimentatiei sanatoase, vei aprecia cat de “nevinovat” este acest dulce:

  1. pudra de roscove (carob) este un bun inlocuitor pentru cacao. Pentru ca nu contine cafeina, se poate folosi in dulciurile pentru copii sau pentru persoanele hipertensive. Este o sursa bogata de calciu, vitamine si minerale.
  2. datorita gustului dulceag al pudrei de roscove, adaugi foarte putin indulcitor (miere, sirop agave etc.) sau chiar deloc.
  3. untul de cocos, superalimentul momentului, este o sursa de grasimi bune, reduce riscul bolilor cardiovasculare si contribuie la mentinerea greutatii dorite.

 

Destul cu vorbaria, acum reteta:

  1. aproximativ 100 ml unt de cocos topit
  2. aproximativ 150 g pudra de roscove, noi am pus si 50 g cacao in plus
  3. o lingura – doua de miere, dupa gust
  4. nuci si migdale pisate, dupa preferinte
  5. aproximativ 200 ml de apa calduta

 

Intr-un bol amesteci bine primele 2 ingrediente, adaugi nr. 3 + 4, apoi adaugi treptat apa calduta (amestecand) pana obtii o consistenta cremoasa. Pui amestecul intr-un recipient plat, lasi la frigider cel putin o ora si…VOILA! Ciocolata raw!

Leave a Reply